A magyar alma, a világ legjobb almája! Aki evett már érett Jonathant vagy Idaredet, az tudja, hogy miről beszélek. A bevásárlóközpontokban kínált „magyar” almák szépek, de valahogy mégsem az igaziak! A magyarázat egyszerű! Az új technológiájú hűtőházaknak „hála”, ma már az is könnyen előfordulhat, hogy a 2013-ban vásárolt almát még 2010-ben szedték...

Termőhely

Alma

Almát harmadáron

Növényvédelem

Rendelés

Szövegdoboz: www.hazaialma.hu
Hazai fogyasztónak,magyar almát!

Magyar almát harmadáron?

          Egy kiló alma ára a boltokban 400 Ft. Mindegy, hogy tél van vagy nyár, az ár hol „akciósan”, hol „simán” 400 Ft. körül mozog. Az alma értékes és finom gyümölcs, 1 kg jó minőségű Idared vagy Golden valóban érhet 400 Ft-ot. Tehát a boltokban az almának viszonylag magas ára van! Akkor miért panaszkodnak a termelők? 2012-ben nagyon kevés alma termett Európában. Az almahiány árfelhajtó hatása az alma felvásárlási árát (német piacra!) csillagászati (59 Ft/kg, igen jól olvasta: ötvenkilenc forintos) magasságokba repítette. Ez a 2011-es 38 Ft/kg-os árhoz képest valóban szokatlanul magas.

            

          Hogy hogyan lesz az átlagosan 30-70 Ft/kg felvásárlási árú almából a hipermarketben akciós 398 forintos??? Nem merem levezetni… Azt viszont tudom, hogy az 1000 - 1200 %-os árrés nem annak a családnak a zsebében köt ki, akik gürcölnek a gyümölcsösben és akik a nyarat végigizgulták a viharok, jégesők miatt!  Egy kg étkezési alma előállítási költsége (időjárástól függően) 30-90 Ft. Egy gyümölcsöst évente metszeni, néhány évente trágyázni kell, a tenyészidőszakban 15-18-szor permetezni, 3-4-szer kaszálni, őrizni, kilónként 7-10 Ft-ért leszedetni. A megtermelt, zamatos gyümölcsöt tárolni, válogatni, csomagolni, szállítani és értékesíteni is kell.

 

         Mindezt CSUPÁN azért csinálni, „mert a magyar alma a világ legjobb almája!” nem érdemes.

Szövegdoboz: SPÓROLJA MEG A KERESKEDŐK HASZNÁT!
RENDELJEN, ZAMATOS, MAGYAR ALMÁT
 HÁZHOZ SZÁLLÍTVA, HARMADÁRON!!!

Képek a kertről

Gyakori kérdések

Szövegdoboz: Írjon nekünk, vagy telefonáljon!
alma@hazaialma.hu, 06-70/418-6118

Elérhetőségeink:

 

Kovács Tibor
törökszentmiklósi almatermelő,

 regisztrált őstermelő

 

06-70/418-6118

alma@hazaialma.hu

www.hazaialma.hu